Головна

09 березня 2019 року о 11.00 год. на території Меморіального комплексу відбулося урочисте покладання квітів та панахида з нагоди 75-ї річниці з Дня визволення міста від нацистських загарбників. У заході взяли участь керівництво міста, району, духовенство, громадськість.

У своєму виступі міський голова Микола Мельничук зазначив, що сьогодні виповнюється 75 років звільнення сіл району і міста Старокостянтинова від нацистських загарбників, в ході проведення Проскурівсько-Чернівецької наступальної операції. Вранці 9 березня розпочався штурм міста, в якому взяли участь великі танкові та піхотні сили наших військ, їх підтримували льотчики 2-ої повітряної армії. В ніч з 8 на 9 березня Старокостянтинів був узятий штурмом. Дата 9 березня назавжди увійшла в літопис Старокостянтинівщини, як день завершення визволення району і міста. В боях за визволення Старокостянтинова брали участь 24 військових частин і з’єднань, 12-ти з них, які найбільше відзначились у боях за місто присвоєно почесне найменування «Старокостянтинівських». Дорогою ціною дісталося звільнення рідної землі від ворога. 1713 воїнів загинуло при звільненні нашого міста. Схилімо голови перед пам’яттю воїнів-визволителів міста та району. Бережім священну пам'ять про всіх, хто не повернувся з фронтів Другої Світової Війни. Низько схиляємо голови перед пам’яттю родин тих, хто віддав своє життя в неоголошеній російсько-українській війні.Слава Україні!

Священнослужителі релігійних конфесій міста провели спільний молебень за тих, хто віддав своє життя визволяючи край та місто в 1944  та за нинішніх воїнів АТО-ООС, які боронять Україну на Сході. Хвилиною мовчання учасники мітингу вшанували їх пам'ять.

Участь у меморіальних заходах взяли учасники Всеукраїнської естафети «Слава визволителям України».

 

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.