Головна

29 березня начальник Хмельницької районної військової адміністрації Анатолій Катеренчук разом зі Старокостянтинівським міським головою Миколою Мельничуком і представниками районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки передали високі державні нагороди родичам трьох загиблих Героїв зі Старокостянтинівщини.

Згідно з Указом Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом "За мужність" ІІІ ступеня (від 10 листопада 2023 р. № 746) нагороджено рядового солдата Наскалова Андрія Валерійовича (посмертно). Андрій народився 25 липня 1984 року. Загинув захисник 28 травня 2022 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Довгеньке Ізюмського району Харківської області. Нагороду передали його матері Наскаловій Надії Миколаївні.

Згідно з Указом Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом "За мужність" ІІІ ступеня (від 10 листопада 2023 р. № 746) нагороджено солдата Купріянова Дениса Сергійовича (посмертно). Денис народився 27 квітня 1994 року. Загинув захисник 21 березня 2023 року під час  виконання бойових завдань поблизу населеного пункту Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області. Нагороду передали його матері Купріяновій Валентині Анатоліївні.

Згідно з Указом Президента України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку орденом "За мужність" ІІІ ступеня (від 10 листопада 2023 р. № 746) нагороджено солдата Янюка Дмитра Миколайовича (посмертно). Дмитро народився 14 травня 1994 року. Загинув захисник 9 червня 2023 року поблизу населеного пукту Кремінна Сєвєродонецького району Луганської області внаслідок артилерійського обстрілу. Нагороду передали його дружині Янюк Ірині Олександрівні.

На жаль, клята війна триває… Нам доводиться прощатися з мужніми воїнами, що без вагань стали на захист своєї країни та боролися за її незалежність до останнього подиху. Ці хлопці зробили усе для того, аби забезпечити кожному з нас вільне життя у процвітаючій та сильній державі. Подвиг кожного Героя назавжди залишиться в наших серцях. Висловлюю щирі співчуття рідним і близьким. Доземний вам уклін за гідне виховання синів! Вічна пам’ять полеглим Захисникам!” – зазначив Анатолій Катеренчук.

Микола Мельничук звернувся до родин полеглих захисників зі словами вдячності, співчуття і пошанування та пообіцяв родинам загиблих наших захисників що міська влада звертатиме особливу увагу щодо підтримки та вирішення їхніх питань. Також міський голова повідомив рідним, що завершуються роботи із оновлення панно "Навіки в памяті нашій", де буде можливість віддати шану усім старокостянтинівцям, що віддали своє життя за незалежність та територіальну цілісність України.

001

001

001

001

001

001

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.