Головна

bdf71cc3292eda17.jpg

Відповідно до Наказу Управління Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Хмельницькій області № 36 від 25 березня 2024 року, з метою забезпечення охорони, створення сприятливих умов для природного відтворення водних біоресурсів та збереження в належному стані середовища перебування, шляхів міграції і місць природного відтворення (нерестовищ) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) Хмельницької області, затвердити перенесення строків заборони добування (вилову) водних біоресурсів на період їх нересту (включаючи першу та останню дати): - у річці Дністер з усіма притоками з 01 квітня до 10 червня 2024 року; - у всіх інших річках (їх частинах) та їх кореневих водах (руслах річок з усіма діючими рукавами, затоками, затонами) з 01 квітня по 20 травня 2024 року.

Згідно з переліком визначених ділянок рибогосподарських водних об’єктів (їх частин) Хмельницької області, де любительське рибальство дозволено у нерестовий період 2024 року Старокостянтинівській міській територіальній громаді визначено:

Старокостянтинівське водосховище:

- в межах м. Старокостянтинів Старокостянтинівської міської територіальної громади Хмельницького району від мосту (школа № 6) 1000 м по вул. Кожедуба;

Воронківецьке водосховище:

-  в межах с. Воронківці Старокостянтинівської міської територіальної громади Хмельницького району.

Нерест – один з найважливіших періодів розвитку рибних популяцій, від успішності якого залежить якість і майбутня кількість водних біоресурсів у водоймах.

Для створення сприятливих умов проходження нересту з 1 квітня 2024 року на переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів України розпочинається щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів.

Під час нересту забороняється пересування на водоймах всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади. Забороняється також здійснення промислового рибальства та підводного полювання.

У цей період дозволяється лише любительське рибальство до 3 кілограмів риби на одну особу з берега водойми за межами нерестовищ гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.

 8cd214f9281cbf0b8e801da45267f8f0.png

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.