Головна

zdorovya

7 квітня щорічно, починаючи з 1950 року, відзначають Всесвітній день здоров'я. Саме в цей день було прийнято Статут Всесвітньої організації охорони здоров'я в рамках ООН (ВООЗ).

Метою відзначення Всесвітнього дня здоров‘я є наголошення на важливості здоров’я в нашому житті, вирішення фізичних і ментальних проблем, підвищення поінформованості про різноманітні захворювання, надання рекомендацій щодо поліпшення самопочуття і стану здоров’я, переконання до здорового способу життя. Цей день є нагадуванням про поточні виклики у сфері охорони здоров’я та колективну відповідальність за популяризацію здорового способу життя, профілактику захворювань і забезпечення доступу до медичної допомоги для всіх, незалежно від географічних чи соціально-економічних умов.

У наш час здоров'я — це не відсутність хвороб, а фізична, психологічна, соціальна гармонія людини, її доброзичливе ставлення як до інших людей, так і до навколишнього середовища. Здоров'я залежить від багатьох чинників: більше ніж на 50% воно обумовлено способом життя людини, близько 40% — соціальними й природними умовами життя, 10% становить спадковість.

Здоров’я населення – одна з головних складових національного багатства країни, рушійна сила економічного та соціального розвитку держави, репродуктивності населення. Тільки здорова людина може ефективно працювати, створити міцну сім’ю, приносити максимальну користь суспільству.

Здоровий спосіб життя є однією з найвагоміших умов та чинників формування, збереження і зміцнення здоров'я навіть у складних екологічних і соціально-економічних умовах, забезпечує високу працездатність, добре самопочуття, ефективну адаптацію до змін довкілля.

Турбота про своє здоров’я повинна бути способом життя.

         

Управління охорони здоров’я та медичного забезпечення

виконавчого комітету міської ради

Поділитися

Контакти

Хмельницька область

м.Старокостянтинів, 

вул. Острозького, 41, 

індекс: 31100

тел: (038-54) 3-23-55

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.